VR Experience Bron van Europa

VR Experience

Bron van Europa

Zuid-Limburg heeft een rijke lange en vooral bewogen geschiedenis, waardoor we onze regio ook wel 'de bron van Europa' noemen. Om de verhalen hiervan aan iedereen te vertellen is VVV Zuid-Limburg gestart aan een uniek visueel project. Het maken van een virtual reality film waarbij de kijker wordt meegenomen door de geschiedenis  van Zuid-Limburg. Een visueel spektakel die zal aanvoelen als een tijdmachine.

 

Naar verwachting zal de film klaar zijn in het voorjaar 2019. Dus dat is nog even wachten. VVV Zuid-Limburg wil u graag wel op de hoogte houden van deze bijzondere VR-productie met een een aantal vlogs.

 

 

Volg deze bijzondere VR-productie van VVV Zuid-Limburg en bekijk onze vlogs

Vlog - 31 januari 2019

Vlog - 16 januari 2019

Vlog - 8 januari 2019

Vlog - 16 november 2018

Vlog - 13 november 2018

De bron van Europa

Nooit eerder was het mogelijk om ooggetuigen te zijn van historisch iconische momenten, laat
staan van momenten die zo bepalend waren voor Europa én (Zuid-)Limburg dat hun invloed nu nog doorspekt zit in onze én Europa’s manier van wonen, werken en leven.

Al duizenden jaren staat Zuid-Limburg en de haar omringende omgeving immers aan de bron én kern van het verhaal van dit werelddeel. Grote verhalen of kleine gebeurtenissen, millennia of decennia geleden. In Zuid-Limburg; ‘de Bron van Europa’, vertellen we deze verhalen, op een unieke en vernieuwende wijze omdat ze het verdienen om meer gevoeld en doorleefd te worden, door toerist én bewoner.

Geen medium is daarbij krachtiger dan film in virtual reality. Het stelt ons in staat om die iconische momenten voor Europa én (Zuid-)Limburg opnieuw te beleven. We zijn er immers letterlijk bij. We staan in de ruimte of open veld als de momenten zich voltrekken. Als ooggetuigen uit de toekomst...

Virtual Reality

Virtual reality betekent letterlijk een virtuele realiteit ofwel een schijnwerkelijkheid. Het is dus iets wat echt lijkt, maar het niet is. Dit begrip wordt vaak gebruikt in de betekenis van een door de computer gecreëerde omgeving waarin je rond kunt kijken en lopen.

Deze ‘andere’ werkelijkheid kunt je ervaren met een speciale VR-bril. Dankzij de 3D effecten en volledige 360 graden beelden, geeft het je een gevoel dat je werkelijk middenin de actie zit.

De techniek is nog relatief nieuw. Het is soms voor het productiebedrijf Baadjou en VVV Zuid-Limburg pionierwerk. Dat maakt dit project juist extra interessant!

Meer over de geschiedenis van Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website