Kerststad Valkenburg opent officieel 18 november

Persbericht

Kerststad Valkenburg opent officieel 18 november

06 november 2017


De voorbereidingen om Valkenburg aan de Geul om te toveren tot dé Kerststad van Nederland zijn in volle gang. Dit betekent dat een officiële opening niet lang meer op zich laat wachten. Op zaterdag 18 november wordt Kerststad Valkenburg officieel geopend.

Op zaterdagavond 18 november 2017 wordt het officiële startsein gegeven aan alle sfeervolle activiteiten die Kerststad Valkenburg te bieden heeft. U bent van harte uitgenodigd om bij het officiële openingsprogramma van dé kerststad aanwezig te zijn.

Programma opening
De opening van Kerststad Valkenburg voltrekt zich in het centrum van Valkenburg, om precies te zijn in het Halderpark. Om 19.00 uur geven voorzitter van Kerststad Valkenburg Gert Veenhuizen en burgemeester Jan Schrijen het officiële startsein aan Kerststad Valkenburg. Daarna start om 19.30 uur de nieuwe Christmas Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’. De Christmas Parade is een betoverende parade van verlichte praalwagens en vrolijke dansers in prachtige kostuums, die op een nieuwe, speciaal gecomponeerde Christmas Song door het centrum van Valkenburg trekt. Door de nauwe samenwerking van de gemeente Valkenburg aan de Geul met de Chinese stad Jiangyou maakt ook een Chinese praalwagen deel uit van de Christmas Parade. Aansluitend kunt u genieten van vuurwerk vanaf de Kasteelruïne.

Overige activiteiten in Kerststad Valkenburg
Niet alleen de Christmas Parade maakt Valkenburg vanaf het derde weekend in november tot dé kerststad van Nederland. De kerstmarkt in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot ónder Valkenburg zorgen hier ook voor. In de kerstgrot MergelRijk worden unieke mergelbeelden en de omvangrijke ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld getoond in een intieme kerstsfeer. De Route d’Amuse brengt u langs de beste restaurants van Valkenburg. Daarnaast vinden nog meer activiteiten plaats in Kerststad Valkenburg, is een cultureel programma opgezet en wordt voor straatentertainment gezorgd.

Kijk voor meer informatie over en tickets van de verschillende activiteiten tijdens Kerststad Valkenburg op www.kerststadvalkenburg.nl.

Kom ook naar de opening van Kerststad Valkenburg, dé Kerststad van Nederland.


Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website