Detail

VVV Zuid-Limburg over 'Kerst in Zuid-Limburg'

15 november 2018

VVV Zuid-Limburg over 'Kerst in Zuid-Limburg'

Langzaam maar zeker komen de wintermaanden in zicht. Het betreft een zeer kansrijke periode voor Zuid-Limburg, met grote evenementen als Kerststad Valkenburg, Magisch Maastricht , Wèntjerdruim Sittard, Wintertijd Heerlen en Kerstival Kerkrade. De aanwezigheid van grote winterevenementen in de Euregio als Aken, Luik en Hasselt versterken de aantrekkingskracht alleen maar. VVV Zuid-Limburg is zich er terdege van bewust dat het mogelijk is om de komende maanden zeer veel toeristen en recreanten naar de regio te trekken. Vandaar dat voor VVV Zuid-Limburg de voorbereidingen op deze periode al vroeg dit jaar gestart zijn. Het resultaat daarvan moet de komende periode zijn vruchten gaan afwerpen. De marketingcampagne ‘Kerst in Zuid-Limburg’ bevat diverse (nieuwe) promotie-items die de komende periode uitgerold gaan worden.

Marketingcampagne Kerst in Zuid-Limburg
De eerste opzet van de campagne werd in augustus gemaakt via het inrichten van de website www.kerstinzuidlimburg.nl en het online verspreiden van een unieke video waarin de Kerstman last heeft van een lichte zomerdepressie en heimwee naar Kerst in Zuid-Limburg. Inmiddels is een bijbehorende google-adwords-campagne, waardoor de vindbaarheid van de website vergroot wordt, opgestart. Bovendien zijn de touroperators uit België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aangeschreven in combinatie met tickets voor kerstactiviteiten.

De komende periode zullen diverse digitale nieuwsbrieven naar groepen en consumenten verzonden worden. De aangesloten overnachtingaccommodaties in Zuid-Limburg ontvangen deze maand een Kerst in Zuid-Limburg-scheurblok met daarop meer dan 40 kerstevenementen, waarmee zij hun gasten kunnen informeren. Vanuit de VVV Zuid-Limburg Facebookpagina met ondertussen meer dan 57.000 volgers, worden diverse tips en nieuwsfeitjes verspreid en winacties gecommuniceerd. Volg ons ook op Instagram en deel jouw magisch moment met #visitzuidlimburg. Wie weet verschijnt jouw Kerst foto wel op onze website. Tenslotte is het de komende maanden mogelijk om via de website van Tickli (Ticketshop Limburg) tickets te kopen voor meerdere activiteiten zoals de ondergrondse kerstmarkten in Kerststad  Valkenburg. Meer info is te zien op www.tickli.nl/#kerst.

Online Kerst adventskalender
Nieuw in 2018 is de komst van de VVV Zuid-Limburg online Kerst adventskalender. Met ingang van 1 december t/m 24 december kunnen online bezoekers iedere dag een nieuwe verrassing openen en kans maken op een prijs door  hun gegevens achter te laten. De winnaar krijgt binnen twee werkdagen bericht of hij/zij gewonnen heeft. Met name via het Facebook kanaal van VVV Zuid-Limburg wordt men dagelijks geattendeerd op deze verrassingvolle online Kerst adventskalender. De kerst adventskalender is vanaf 1 december zichtbaar op de website www.kerstinzuidlimburg.nl.

Amuse tochten
Ook in 2018 kan men weer genieten van Amuse tochten in Valkenburg (Route d’Amuse) en Sittard (Amuse Tocht Sittard). Tijdens een Amuse tocht maakt u een gezellige wandeling waarbij u op meerdere plekken onderweg kunt genieten van een Bourgondische Amuse. De verschillende Amuse kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkels (Gulpen, Heerlen, Sittard, Vaals en Valkenburg) en op de website van Tickli (Ticketshop Limburg) via

Website www.kerstinzuidlimburg.nl
Zuid-Limburg en de Euregio (kerstmarkten Aken, Hasselt, Luik) staan in november en december bol van de winterse activiteiten. Op www.kerstinzuidlimburg.nl staan alle activiteiten met data, aanvangstijden en locaties vermeld. Hierop staan nu al meer dan tachtig activiteiten. Organisatoren van kerstactiviteiten kunnen online nog steeds hun evenementen gratis doorgeven via www.vvvzuidlimburg.nl/agenda/evenement-aanmelden/.