Detail

(VVV) Zuid-Limburg in het nieuws 2019/2

1 februari 2019

(VVV) Zuid-Limburg in het nieuws 2019/2

Max Ruiters, lid PS Provincie Limburg plaatste een column op wijlimburg.nl naar aanleiding van onze nieuwjaarsbijeenkomsten o.a. over ‘routes’. Hij pleit hierin voor samenwerking maar vooral ook voor de ondersteuning van kleinere ondernemers voor het maken van een kwaliteitsslag. Ook verscheen een stuk in Dagblad de Limburger over de reactie van de gemeenten Valkenburg en Voerendaal op het pleidooi van VVV Zuid-Limburg om een visie te formuleren hoe samen om te gaan met het verkeer op de smalle & holle wegen en veldwegen.

Treinenennieuws.nl  brengt het nieuws over de nieuwe internationale treinverbinding elk uur - sinds zondag 27 januari 2019  - van Maastricht – Heerlen – Aachen. Bedoeling is de verbinding zo snel mogelijk door te trekken naar Luik.

Of het ‘krijt’ thema kans maakt om in te zetten bij een Unesco Werelderfgoed-status aanvraag, gaat de Universiteit Maastricht onderzoeken. Dat het thema krijt veel betekenis heeft en had maakt de VVV Zuid-Limburg duidelijk in de film ‘Land van Mergel en Grotten’.

De leukste tips voor een fiets- of wandelvakantie in Zuid-Limburg kunt u nalezen op recreatief.nl.

Kasteel Hoensbroek ontving het certificaat van uitmuntendheid van Tripadvisor.

Auberge de Smockelaer won voor het 2de jaar op rij goud voor 'Beste Trainingslocatie van Nederland 2018'.

Op 15 januari verschenen in de Leeuwarder Courant (bereik 160.000 lezers) en het Dagblad van het Noorden (bereik 269.000 lezers) redactionele stukken over Zuid-Limburg onder het item ‘Op vakantie in eigen land’ op p.18  en over Heerlen onder het item ‘Dichtbij huis op citytrip’ op p.20. De special staat ook op de website reizen-inspiratie.nl en is verspreid op de Caravana 2019 in januari.

Over de Steenkolenmijn Valkenburg een artikel op generatiesopontdekking.nl.