Detail

Vierde stakeholdermeeting IGOT

29 november 2018

Vierde stakeholdermeeting IGOT

Op 29 november organiseerde VVV Zuid-Limburg haar vierde stakeholders bijeenkomst op het hoofdkantoor in Valkenburg. Deze bijeenkomst werd door IGOT (de zeven grootste gemeenten van de regio). Deze gemeenten komen vaker bijeen om nieuwe ontwikkelingen en ideeën te bespreken.


Opnieuw stond het project BRANDTour op de agenda. Het project werd ingeleid door de  Anya Niewierra, en de projectleiders Manon Luijten en Babette Vanom presenteerden verdere informatie, zoals de inhoud, het doel, het tijdschema en de partners van het project. Vervolgens werden de top-5 'Good Practices' gepresenteerd die het meest relevant zijn voor de regio Zuid-Limburg. Deze waren: De Via Francigena, Sustainable Tourism Tax, de marketingcampagne Better in Winter, een Bierplan en Homeland of Cycling. De groep was zeer geïnteresseerd in deze onderwerpen en stelde veel vragen. We bespraken ook welk onderwerp er in Palma, het volgende en laatste Interregional Learning Event (ILE) gepresenteerd gaat worden. Dit wordt een nieuw product van VVV Zuid-Limburg: de inspiratieschermen.


Tot slot hebben we het onderwerp dat wij voor ogen hebben voor ons actieplan toegelicht. Dit heeft betrekking tot het thema "wijn". De groep was erg enthousiast over dit thema omdat wijn vandaag de dag een hot topic is voor onze regio. Het is uniek voor ons land en biedt veel mogelijkheden voor de gemeenten. Ook kunnen we gebruik maken van de kennis van reeds gepresenteerden Good Practices uit de groep. Denk hierbij aan de verschillende routes (Via Francigena en Homeland of Cycling) en natuurlijk het Bierplan uit Oost-Vlaanderen.


Tijdens de volgende, en ook de laatste, ILE hopen we meer informatie te krijgen over de interpretatie van het actieplan en dan geven we onze stakeholders opnieuw een evaluatie over het ILE en houden we hen op de hoogte van het actieplan en verdere acties van het BRANDTour project.