Detail

Nieuwe stadsplattegrond Heerlen onthullend

16 februari 2019

Nieuwe stadsplattegrond Heerlen onthullend

Sinds zaterdag 16 februari wijst Heerlen haar bezoekers de weg met een gloednieuwe stadsplattegrond. Uniek is dat deze plattegrond het resultaat is van een bewonersinitiatief, gesteund door Gemeente Heerlen, Heerlen Mijn Stad, VVV Zuid-Limburg en IBA Bewoners. De prachtig geïllustreerde stadsplattegrond staat vol met local tips en onontdekte plekken in het centrum van Heerlen.

De mensen die zonder te zoeken in Heerlen een Romeinse kelder, een ‘zingende’ kapotte lamp en de Joodse begraafplaats weten te vinden, zijn waarschijnlijk op twee handen te tellen. Tot voor kort, want de nieuwe, gratis te verkrijgen stadsplattegrond van Heerlen zit vol verrassingen, net als de stad zelf.

De stadsplattegrond is volledig vormgegeven door de Heerlense Aline Ploeg. Stadsiconen zoals het Glaspaleis, de Pancratiuskerk en de Royal zijn speels geïllustreerd, net als Heerlenaren die tips geven over waar je moet zijn voor goede muziek, hoe je dat Romeinse keldertje vindt en wat er zo bijzonder is aan het Maankwartier.