Nieuwe lentevideo 'Zuid-Limburg Ontwaakt'

Nieuwsbericht

Nieuwe lentevideo 'Zuid-Limburg Ontwaakt'

15 maart 2018

Geniet van het leven!

De schoonheid van het Zuid-Limburgse landschap prachtig in beeld gebracht in ‘Zuid-Limburg ontwaakt’
De film ‘Zuid-Limburg ontwaakt’ maakt een diepe buiging voor ons prachtige Zuid-Limburgse Landschap. De film staat in het teken van het voorjaar en de ontluikende natuur. Van een nieuw begin waarin mens én dier langzaam ontwaken en genieten van het eerste zonnestraaltje. Onder meer de weidegang van een kudde paarden is spectaculair in beeld gebracht. De film is het vervolg op de succesvolle film ‘Myland’ uit 2016 en is een samenwerking tussen Submedia Producties en de VVV Zuid-Limburg.

Zuid-Limburgse samenwerking
De film is een samenwerking van Zuid-Limburgers onder leiding van Joris Hoefakker (Heerlen) met camerawerk van Alexander Dohmen (Spaubeek) en Mark Handels (Mechelen). Katja Huijsmans (Kerkrade) scheef de door Lex Nelissen (Kerkrade) ingesproken tekst  De muziek is gecomponeerd door Roy Bemelmans (Wijnandsrade/Amsterdam).
 
Neem de natuur niet voor lief
Joris Hoefakker: "Met deze film laten we de schoonheid zien van de natuur. Laten we dat vooral niet voor lief nemen. In de waan van de dag vergeten we waar het werkelijk om draait. We roepen de kijker op om vaker om zich heen te kijken. Gewoon te genieten. Als Limburgse filmmakers besef ik zelf ook maar weer: wat een geluk dat ik hier in Zuid-Limburg mag wonen!" 

De toeristische economie drijft op het landschap 
Uit onderzoek blijkt, dat 59% van de Limburgse gast als belangrijkste motivatie heeft om terug te komen voor de natuur en het landschap. En qua imago, staan natuur en de heuvels bovenaan als het gaat om spontane associaties met Limburg. Van het aantal overnachtingen in Zuid-Limburg, blijkt dat 2,8 miljoen (63% van alle overnachtingen) daarvan in het landelijk gebied plaatsvindt. Het nationaal landschap is daarmee de belangrijkste leverancier van gasten voor de attracties, accommodaties en winkeldomeinen zowel in de landelijke als stedelijke gebieden.Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website