Heuvelland Unesco Werelderfgoedstatus?

Nieuwsbericht

Heuvelland Unesco Werelderfgoedstatus?

04 januari 2018

Voor de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals is dit het cruciale moment om samen met de VVV Zuid-Limburg en provincie Limburg een traject op te starten om het waardevolle erfgoed van deze gemeenten voor te dragen voor de Unesco Wereld Erfgoedlijst.

Het Heuvelland moet met zijn unieke kenmerken op de Unesco Wereld Erfgoedlijst komen, vinden de gemeenten Vaals, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, VVV Zuid-Limburg en de provincie Limburg. De UNESCO status biedt namelijk niet alleen kansen voor de internationale toeristische profilering van het Heuvelland als Bron van Europa, maar creëert ook bewustzijn bij vooral jonge generaties over de bijzondere regio waarin ze wonen. Hierdoor ontstaat bereidheid om voor het behoud van dit prachtige stuk Nederland op te komen.

De status werelderfgoed biedt veel kansen voor het Heuvellandschap. Alle stappen die gezet moeten worden tijdens het proces van de UNESCO aanvraag kunnen helpen bij het creëren van een nieuwe trots bij inwoners en ondernemers voor hun gebied. In die zin is het vooral de weg die leidt naar een UNESCO status die zo belangrijk is voor het Heuvelland. Elke stap brengt nieuw bewustzijn en nieuwe dynamiek.
 
Het nieuws werd goed opgepikt door landelijke media de Telegraaf, Trouw, Max, de website Binnenlandsbestuur.nl , vakmedia Pretwerk, én de Euregionale media waaronder Het Belang van Limburg, L1Nws, De Limburger, Parkstad Actueel en Eijsden.nu.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website