Eigen restaurantgids voor Parkstad Limburg

Nieuwsbericht

Eigen restaurantgids voor Parkstad Limburg

17 april 2018

Er is een restaurantgids die in een oplage van 25.000 gratis wordt verspreid en een gezamenlijke website waarop elk restaurant meteen vindbaar is en waar rechtstreeks kan worden geboekt, zonder kosten. Het is voor het eerst dat Parkstad Limburg zich profileert als gastronomische eenheid. Voorbeeld is een soortgelijke gids die vorig jaar verscheen in het Limburgse Heuvelland.

Parkstad Limburg is rijk aan mooie restaurants en dat is helaas nog te weinig bekend. Er was dan ook enige verbazing bij de restauranthouders over het initiatief voor deze gids, in een regio die toch twee Michelin-sterren telt en een Bib Gourmand. Ze zijn uiteraard vertegenwoordigd in deze gids. De restaurants zijn vaak familiebedrijven met de patron achter de pannen. In veel gevallen selecteert de chef zelf de basis voor wat op tafel komt, niet zelden heeft hij "achterom" zijn eigen kruidentuin, soms aangevuld met eigen groenten en vruchten.

(Culinaire) Ontwikkelingen in Parkstad
Genieten aan tafel in Parkstad Limburg is een bijzondere belevenis in veel opzichten. De chefs hebben hart voor hun vak, de ingrediënten komen vaak uit de directe omgeving. Het hoge niveau past bij het Parkstad van vandaag. Dat nieuwe elan begon met de naamsverandering van Oostelijke Mijnstreek in Parkstad Limburg. Er kwamen mooie attracties als GaiaZOO, SnowWorld (Nota bene op een oude mijnsteenberg), Mondo Verde, het Continium Discovery Center en meer. En er zijn fantastische evenementen. Monumentale gebouwen kregen een nieuwe invulling, grijs werd groen en er kwamen nieuwe innovatieve bedrijven. Kroon op het werk van velen was de Tourism for Tommorow Award, een wereldwijde erkenning voor de toeristische toekomst van deze regio.
Toekomst voor een regio met een veelzijdige historie.  Rolduc, de abdij waar de steenkoolwinning in Nederland begon, herbergt nu onder andere een brouwerij en een mooi restaurant. Maar ook het volledige Kasteel TerWorm en de hoeve van de Winselerhof bieden nu culinair genot.

gastronomischparkstad.nl

Via de website www.gastronomischparkstad.nl komt u rechtstreeks op de websites van de deelnemende bedrijven en kunt u meteen uw tafel reserveren of producten bestellen. U treft er ook bijzondere culinaire evenementen en gastronomische bijzonderheden aan.
www.gastronomischparkstad.nl is daarmee een harmonisch samenwerkingsverband met smaak!

Leden en ondersteuners
Lid zijn ondermeer Pirandello Landgraaf, Kasteel TerWorm Heerlen, MijnStreek Heerlen, Rolduc Kerkrade, Auberge De Rousch Heerlen, Gewoon Chique Heerlen en Bronsheim Brunssum.

De VVV Zuid-Limburg, Brand Bierbrouwerij , Maison Blanche Dael koffie en thee en anderen ondersteunen ‘Gastronomisch Parkstad’.


Wij Limburg wijdde er een artikel aan.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website