4e Interregional Learning Event voor BRANDTour

Nieuwsbericht

4e Interregional Learning Event voor BRANDTour

24 juni 2018

Op 19 en 20 juni jl. waren Manon Luijten en Babette Vanom namens VVV Zuid-Limburg aanwezig bij de vierde “Interregional Learning Event” (ILE) dat deze keer georganiseerd werd door de projectpartner-regio van Kreta. Het thema van deze bijeenkomst was ‘Synergie tussen particuliere en publieke stakeholders vergroten’. Tijdens dit evenement heeft Babette Vanom de ‘IBA Parkstad’ als goed voorbeeld (Good Practice) gepresenteerd.

Naast de presentaties en vergaderingen heeft onze regiopartner van Kreta goede voorbeelden laten zien, passend binnen het thema van deze ILE. Zo heeft de groep een bezoek gebracht aan het ‘Cretan Gastronomy Center in Agriroupolis’. Dit is een kleinschalig educatief initiatief over de  streekproducten van Kreta en de beroemde Kretaanse keuken, gericht op toeristen en inwoners waaronder schoolkinderen.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan BioAroma National Products, waar de vele kruiden die Kreta rijk is verwerkt worden tot 100% natuurlijke en biologische verzorgingsproducten en aromatische oliën, die geëxporteerd worden over de hele wereld. Een mooi voorbeeld van een lokale moderne onderneming waar productie, verkoop en belevingscentrum samen komen op een locatie.

Verder hebben we kennis gemaakt met een locale ondernemer ‘Costa Nostrum’ die op eigen initiatief een certificatie systeem heeft opgezet voor de Mediterraanse stranden. Zij focussen zich vooral op de duurzame ontwikkeling, management en certificering van de stranden en proberen hiermee bewustwording voor de eco-systemen rondom de kustgebieden te creëren bij overheden, ondernemers en gasten.

Tot slot brachten we een bezoek aan de stad Plaka en het eiland Spinálonga. Dit kleine eiland is sinds 2014 kandidaat voor Unesco World Heritage. Het wordt gezien als een unieke archeologische plek met rijke historie (was o.a. een lepra kolonie) en heeft een enorme aantrekkingskracht voor toeristen.


Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website