Prijzenkast Zuid-Limburg

Zuid-Limburg in de prijzen!

De bekroning van de schoonheid en veelzijdigheid van Zuid-Limburg

Het Heuvellandschap in Zuid-Limburg staat bekend als het 5***** landschap. De Grensmaasvallei beschikt over het smalste stukje van Nederland. Parkstad is van het zwarte mijnverleden gegroeid tot een groene toeristische bestemming. En in Valkenburg en omgeving is zowel in de zomer als in de winter een gezellige sfeer.

 

 

Zuid-Limburg heeft, samen met haar ondernemers, zeer veel prijzen in ontvangst mogen nemen. Maak hier kennis met een kleine greep uit deze prijzen collectie.

Zuid-Limburg wint...

Parkstad Limburg winnaar Tourism for Tomorrow Award 2016!

Parkstad Limburg winnaar Tourism for Tomorrow Award 2016!

Regio Parkstad Limburg is op 7 april 2016 uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld' voor de WTTC Award 2016.

over Parkstad Limburg en de award
Zuid-Limburg in duurzame Top 100 wereldwijd

Zuid-Limburg in duurzame Top 100 wereldwijd

De regio Zuid-Limburg is een duurzame toeristische trekpleister die mondiaal meetelt. Dat blijkt uit de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ die Zuid-Limburg in Ljubljana – hoofdstad van Slovenië en European Green Capital 2016 – officieel kreeg.

Lees meer
VVV Zuid-Limburg 'Innovatieprijs'

VVV Zuid-Limburg 'Innovatieprijs'

VVV Zuid-Limburg organiseerde in 2015 voor de achtste keer op rij de verkiezing voor de meest innovatieve toeristische ondernemer van het jaar. De winnaars van de VVV Zuid-Limburg 'Innovatieprijs 2015' waren: Continium - Columbus - Cube en Mystery House Valkenburg.

Blogs

Blogs

In Zuid-Limburg valt zoveel te beleven, dat ontdek je nooit helemaal in je eentje. Daarom neemt ons team van bloggers je mee op reis naar de topattracties die deze regio rijk is, of delen zij hun mijmeringen over het goede, Bourgondische leven in Zuid-Limburg. Laat je inspireren!

Lees de mooiste verhalen
Met de familie erop uit!

Met de familie erop uit!

Welkom in Zuid-Limburg, die plek waar families, groot en klein, buitengewoon welkom zijn.

Ontdek de leukste plekken en activiteiten!

Parkstad Limburg

Regio Parkstad Limburg is winnaar in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld' van de WTTC - Tourism for Tomorrow Award 2016!

WTTC Award

Mural-hoofdstad Heerlen wint Dutch Street Art Awards!

De gemeente Heerlen heeft de Dutch Street Art Award 2017 gewonnen in de categorie 'Local Government'. Het bekendste project is Heerlen Murals. Stichting Street Art levert sinds 2013 met dit project een culturele facelift aan de vele blinde muren in het centrum van Heerlen. Ben jij al bekend met Street Art Heerlen? Lees er alles over!

Lees alles over Street Art Heerlen

D´r Moostuin uit Berg en Terblijt winnaar Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs 2017

28 maart 2017 hebben tien Limburgse MKB ondernemers uit handen van een jury met als voorzitter gedeputeerde Hubert Mackus, een Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs ontvangen. De eerste prijs t.w.v. € 15.000,- ging naar het initiatief ‘D´r Moostuin’ uit Berg en Terblijt van Ralph Bruls (D’r Moostuin) en Aschwin Gulikers (Daelheimergroeve). De tweede prijs van € 10.000,- ging naar ‘Plök’ uit Sittard, een initiatief van Boekhandel Krings, Bagels en Beans en Ernesto’s.

Auberge De Smockelaer beste trainingslocatie 2016

De Smockelaer is uitgeroepen tot beste trainingslocatie in Zuid-Nederland. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat er veel waarde wordt gehecht aan de sfeer en uitstraling van een vergaderlocatie, de cateringmogelijkheden en de prijs-kwaliteitverhouding. De laatste jaren is het aanbod van De Smockelaer uitgebreid met de diverse riante villa’s die zij verhuren.

Lees meer over Auberge De Smockelaer

Slenaken wint 'Mooiste Wandeling 2017'

De ‘Mooiste Wandeling 2017’ ligt in Slenaken, Zuid-Limburg! Wandelliefhebbers konden op Wandelzoekpagina.nl stemmen op de mooiste wandeling van 2017 en de winnende wandeling ligt in het Zuid-Limburgse Heuvelland. De wandeling voert je door Slenaken langs het Onderste en Bovenste Bos, Schilberg en de Gulp.

Ontdek de wandeling zelf

Museumplein Limburg beste congreslocatie 2016

Museumplein Limburg te Kerkrade is op 23 januari 2017, tijdens de uitreiking van de Meetings Awards in Slot Zeist, uitgeroepen tot beste congreslocatie 2016 van Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland). Landelijk gezien is Museumplein Limburg op de vierde plaats geëindigd.

Lees meer over Museumplein

Leukste uitjes van Nederland 2017 - ANWB

Aan Sjuuteeänjd 'Duurzaam Restaurant 2017'.

Biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd te Schinnen is 7 november 2016 door Gault&Millau bekroond met de titel: Duurzaam Restaurant 2017.

Lees meer

Valkenburg: een ware prijzenstad

Valkenburg is geëindigd op de tweede plaats in de strijd voor de titel: 'Meest geliefde Vestingstad van Nederland'.

Kerststad Valkenburg
Kerststad Valkenburg Dé Kerststad van de Benelux!

Kerststad Valkenburg is in december 2016 op de 1e plek geëindigd in de top 10 kerstmarkten van Nederland en België. Een mooi resultaat!

Kerststad Valkenburg
Kerststad Valkenburg Dé Kerststad van Europa!

Valkenburg won in 2015 de Kerstmarkt Award: Beste kerstmarkt van Europa én stond in de CNN Top 10 World Christmas Destinations.

Station Valkenburg
Station Valkenburg Het oudste station van Nederland

Station Valkenburg, is door de leden van Rover verkozen tot 'Meest Gastvrije Kleine Station'!

Stichting Openluchttheater Valkenburg
Stichting Openluchttheater Valkenburg Het Openluchttheater bestaat in 2016 al 100 jaar!

De Stichting Openluchttheater Valkenburg is door de gemeente Valkenburg aan de Geul uitgeroepen tot 'Ondernemer van het Jaar 2015'.

Heerlen is Evenementenstad 2016

Heerlen is tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Utrecht uitgeroepen tot evenementenstad 2016. Volgens de vakjury is Heerlen een evenementenstad “die durft te kiezen voor een duidelijk en niet alledaags profiel. De stad werkt hard aan de toekomst en heeft het lef om zwakte om te zetten in kracht”.

evenementen in Heerlen

Slenaken - best gewaardeerde dorp van Limburg 2016

Volgens Nederlandse vakantieliefhebbers is Slenaken het best gewaardeerde dorp van Limburg, zo blijkt uit een berekening van reviewplatform Zoover. Bezoekers beoordelen het dorp met een 8,65.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website